Plek vol natuur en cultuur

Het mooie Stadswandelpark, karakteristieke wijken als het Witte Dorp, Tivoli en de indrukwekkende Sint-Joriskerk: het zijn slechts enkele van de vele gezichten van Stratum. Dit gevarieerde stadsdeel combineert een stedelijk karakter met landelijke buitengebieden. Vanuit Stratum ben je snel op de uitvalswegen A2 en A67. Stratum heeft sfeer, en er is altijd wat te doen.    

 

In ons woningaanbod vindt u regelmatig nieuwe vrijgekomen woningen in Stratum. Houd het woningaanbod dus in de gaten en reageer direct op de woning van uw keuze!

​​​​ Impressie Boulevard Zuid

Eens was Stratum een boerendorp, net buiten Eindhoven. Vanaf de negentiende eeuw ging het zich steeds meer op de stad richten en ontstonden er kleine ondernemingen, voornamelijk in de textiel- en tabaksindustrie. De industrie is eind vorige eeuw gesaneerd. Stratum kreeg een stads karakter met mooie parken als het Stadswandelpark met het Parktheater, de Genneper Parken, Stratumse Heide en een ruim aanbod aan sportvoorzieningen. Mede hierdoor is Stratum een heel prettig stukje Eindhoven om te wonen. Woonbedrijf heeft er ca 2800 woningen die in de loop der tijd zijn gebouwd en inmiddels alweer een eerste renovatie achter de rug hebben.

 

Weelde aan woonmogelijkheden

 

 • ​​​​ Welkomstcomité Tivoli
  ​​​​​
  In het zuidoosten van Eindhoven ligt Tivoli. Een typisch Stratumse buurt met een uitgesproken jaren 30-sfeer en mooie, betaalbare woningen. Mensen kiezen voor deze buurt vanwege het dorpse, historische karakter van de buurt, de sociale binding tussen bewoners en de goede prijs-kwaliteitverhouding van de woningen. Midden in Tivoli vind je het Arnaudinaplein  een gezellige ontmoetingsplaats met speelgelegenheden, activiteiten en een Johan Cruyfcourt voor de jeugd. Ook is er een leuke Bokkentuin en er zijn volop bewonersinitiatieven. Dankzij de sociale samenhang en de goede voorzieningen zoals de Jaguar, huiskamer Tivoli en de infowinkel vinden ouderen en mensen met een zorgvraag ook een plekje in Tivoli. 

 

 • De Kruidenbuurt is een levendige buurt. De uitvalswegen en het natuurgebied Stratumse Heide liggen vlakbij en met de fiets is het stadscentrum goed bereikbaar. Woonbedrijf heeft in de Kruidenbuurt kleinere eengezinswoningen, prima geschikt voor starters. Aan de Floralaan Oost heeft Woonbedrijf grotere woningen, ideaal voor gezinnen

 

 • Kerstroosplein is een gevarieerde buurt met relatief veel huurwoningen. Vrijwel alle woningen zijn eengezinswoningen. Winkels en gezondheidsvoorzieningen zijn in de buurt. Er wordt veel geïnvesteerd in de kwaliteit van de buurt. Samen met bewoners zorgen we ervoor dat iedereen zich betrokken voelt bij de leefomgeving en hier ook invloed op heeft. Regelmatig organiseren bewoners activiteiten in de buurt. Deze activiteiten worden altijd goed bezocht.
​​​ ​​
 • ​​​​ Nieuw ingericht veld in Burghplan met speelveld en moestuin.
  De gerenoveerde Kloosterflats zijn misschien het pareltje van de buurt, maar er zijn nog zoveel meer redenen waarom Burghplan een fijne plek is om te wonen. Het is een groene en rustige eengezinswoningen-buurt die zich momenteel weer verjongt. Een buurt met speelvoorzieningen en veel groen, rustige straten waar op veel plekken nog gewoon op straat gespeeld kan worden. De woningen in deze buurt krijgen een forse opknapbeurt en zijn prima geschikt voor gezinnen. Scholen, kinderopvang en een goede winkelvoorziening zijn binnen handbereik. 

 

De huurwoningen in Burghplan kregen een flinke opknapbeurt.

 

 • De Irisbuurt is een deel van Stratum vol energie en dynamiek. Dat komt door de sprankelende mix van bewoners: studenten, starters en veel thuiswerkende creatievelingen. De uitstraling van de buurt is dan ook studentikoos en een tikkeltje rommelig, maar altijd levendig. Een ideale plek om, dicht bij het centrum, te wonen in een betaalbare vooroorlogse huurwoning met authentieke details of juist in een ruime moderne eengezinswoning. Ook staan er in de Irisbuurt appartementen met uitzicht op het Eindhovens kanaal.

 

In de Irisbuurt organiseren bewoners veel samen!

 

 • Zoekt u een mooie, rustige, groene buurt met een uitstekend voorzieningenniveau? Dan verdient de Nieuwe Erven uw aandacht. De vernieuwing van Boulevard-Zuid zorgt voor een gloednieuw winkelcentrum met twee supermarkten en veel fraaie winkels. Ook ontwikkelt Woonbedrijf 64 nieuwe comfortwoningen bij dit winkelcentrum. Alle Woonbedrijf-woningen in de Nieuwe Erven vallen bovendien binnen de huurtoeslaggrens en zijn dus prima betaalbaar.

 

 

 

De nieuwe woningen in Nieuwe Erven zijn klaar!

 

 • Ongeveer op het zuidelijkste punt van Eindhoven ligt Schuttersbosch. De buurt grenst aan natuurgebied de Stratumse Heide. Woonbedrijf werkt gaandeweg aan de ontwikkeling en vernieuwing van deze wijk, met veel aandacht voor sociale initiatieven.

 

Meer over de wijkontwikkeling in Schuttersbosch.

Stratum: feiten en cijfers

 • Oppervlakte: 1.154 ha
 • Inwoners: 31.778
 • Bevolkingsdichtheid: 2.750 inw./km²
 • Woonbedrijf: 2.800 woningen