​Schilderachtig mooi

Nuenen ligt in een groene omgeving, tussen Eindhoven en Helmond. Bij de gemeente horen ook de kleinere dorpen Gerwen en Nederwetten. Dynamiek en moderne voorzieningen gaan hier hand in hand met de rust en ruimte die u er vindt.

 

Zoekt u een woning in Nuenen? Zodra één van onze woningen in Nuenen vrijkomt, vindt u deze in ons woningaanbod. U kunt dan direct reageren als deze woning bij uw wensen past!

 

Nuenen wordt vaak in één adem genoemd met Vincent van Gogh. Hoewel de wereldberoemde schilder hier slechts twee jaar woonde, werkte hij in Nuenen aan een van zijn grootste meesterwerken: De Aardappeleters. Nog altijd herinneren veel gebouwen en landschappen in het dorp aan de schilderijen en tekeningen die Van Gogh er maakte. Wilt u meer weten over de bekendste inwoner van Nuenen? Treed dan in zijn voetsporen in het Vincentre en het Openluchtmuseum.

 

Boerengemeente

Tot ver in de negentiende eeuw was Nuenen een arme boerengemeente. De inwoners verdienden vaak wat bij met het maken van klompen en de thuisweverij. Dat laatste leidde eind negentiende eeuw tot een bescheiden textielindustrie. ’t Weefhuis en de Wevershuisjes aan de Berg herinneren nog aan die tijd.

 

Volop in ontwikkeling

​​​
​​​​ Impressie van de nieuwe huurwoningen in Nuenen West
​​

Hoewel u in de omgeving nog altijd veel tuinbouwbedrijven en intensieve veeteelt vindt, is Nuenen niet meer dat agrarische dorp van weleer. De gemeente heeft een prima voorzieningenniveau en er is van alles te beleven. Bovendien maakt Nuenen deel uit van de toptechnologieregio Brainport. Met Eindhoven en Helmond op een steenworp afstand, hebben de inwoners praktisch alle voorzieningen en volop werkgelegenheid binnen handbereik. Dat maakt Nuenen tot een heerlijke gemeente om te wonen.

 

  • Nuenen maakt al tientallen jaren een snelle groei door. Naast het centraal gelegen Nuenen Noord werden er veel woningen gebouwd in Nuenen Zuid en Nuenen Oost. Deze drie grote wijken bieden niet alleen een enorme keus in woonruimte, maar u vindt er ook alle belangrijke voorzieningen.

 

  •  Nog wat verder naar het zuiden ligt de wijk Eeneind, grenzend aan het gelijknamige bedrijfsterrein met lichte industrie en dienstverlenende bedrijven. Ook het Laco strandbad en sportcentrum vindt u hier.

 

  • De jongste uitbreidingswijk ligt in het westen van Nuenen, tegen Eindhoven aan. Nuenen West, gelegen rondom de buurtschappen Boord en Opwetten, heeft een gevarieerd woningaanbod: van rij- en hoekwoningen tot vrijstaande huizen.

 

  • Kiest u liever voor wat meer rust? Ten noorden van Nuenen vindt u de gezellige dorpjes Gerwen en Nederwetten. Ideaal voor wie houdt van dorps wonen, dicht bij de stad.

Nuenen: feiten en cijfers

  • Oppervlakte: 33,94 km²
  • Inwoners: 22.596
  • Bevolkingsdichtheid: 670 inw./km²
  • Woonbedrijf: 88 woningen