Van textielnijverheid tot moderne gemeente

De gemeente Geldrop-Mierlo ontstond in 2004 na een fusie van de twee gelijknamige dorpen. Inwoners hebben alles bij de hand: onderwijsvoorzieningen, diverse sportaccommodaties, een ziekenhuis en een treinstation. De aantrekkelijke winkels en fraaie natuur maken het plaatje compleet.

 

Er komen regelmatig woningen vrij in Geldrop. Zoekt u hier een woning? Houd dan ons woningaanbod in de gaten en reageer direct op vrijgekomen woningen!

​​​
​​​​ Afsluiting van Zien & Vinden in de Coevering, met opening van nieuwe speeltuintjes en bewegwijzering.
​​

Geldrop-Mierlo ligt tussen Eindhoven en Helmond in. Tot 1960 was Geldrop een belangrijk centrum van de Brabantse textielindustrie. De rijke geschiedenis kunt u herleven in het Weverijmuseum. Kasteel Geldrop ligt midden in het centrum op een prachtig onderhouden landgoed in Engelse stijl. In de directe omgeving vindt u nog meer historische gebouwen: van korenmolen ’t Nupke tot verschillende indrukwekkende fabrikantenvilla’s.

 

Geldrop

Geldrop is grofweg onder te verdelen in negen wijken, elk met hun eigen uitstraling en identiteit.

 

 • In het Centrum van Geldrop vindt u leuke winkelstraten, die deels verkeersvrij zijn. Hier heerst een prettig woonklimaat. Er worden volop woningen gebouwd, bijvoorbeeld in de fraaie wijk Statie Haeghe. Ook in Overburght is flink gebouwd.

 

 • In het zuiden van Geldrop ligt de wijk Akert, waar vooral rijtjeshuizen en flats staan. Akert grenst aan de Kleine Dommel.

 

 • De wijk Braakhuizen is opgedeeld in Braakhuizen-Noord en Braakhuizen-Zuid, gescheiden door de weg van Geldrop naar Mierlo. Het gebied ligt ten oosten van de Kleine Dommel en ten zuiden van het Eindhovens Kanaal.

 

 • De wijk Coevering is gebouwd in de jaren 60 en 70. Hier vindt u doorzonwoningen, flats en vrijstaande woningen. De meeste straten zijn vernoemd naar ontdekkingsreizigers.

 

 • Genoenhuis was een van de zes gehuchten van de voormalige gemeente Zesgehuchten. Sinds eind jaren 90 is het ook de naam van deze jonge woonwijk.

 

 • Ook Gijzenrooi behoorde vroeger tot Zesgehuchten. De wijk ligt in het landelijke gebied tussen Geldrop en Eindhoven, waar u vooral boerderijen aantreft.

 

 • Skandia ligt ten noorden van het centrum, grenzend aan de Kleine Dommel. In deze wijk tussen Braakhuizen-Noord en Zesgehuchten vindt u vooral rijtjeshuizen.

 • De gemeente Zesgehuchten werd in 1921 bij de gemeente Geldrop gevoegd. Tegenwoordig is dit de naam van een grote wijk met een divers woningaanbod. In het oosten ligt de spoorlijn.

 

Mierlo

Het kerkdorp Mierlo telt ongeveer 10.000 inwoners en bestaat grofweg uit twee delen: Mierlo-centrum en Luchen. Nieuwbouwwijk Luchen vindt u tussen de Geldropseweg en het Eindhovens kanaal. Een groene woonwijk die uiteindelijk plek biedt aan ongeveer 700 woningen, een brede school en een bedrijventerrein. Met een uitstraling die uitstekend past in het dorpse karakter van Mierlo.

Geldrop-Mierlo: feiten en cijfers

 • Oppervlakte: 31,39 km²
 • Inwoners: 38.854
 • Bevolkingsdichtheid: 1.253 inw./km²
 • Woonbedrijf: 2.766 woningen