​​​Veelzijdig, groen en uitstekend bereikbaar

Best combineert de veelzijdigheid van de grote stad met de rust van de natuur. U vindt er prima voorzieningen en zeer afwisselende woonwijken. En vanuit het dorp bent u in een mum van tijd in natuurgebied Het Groene Woud. Ook toeristen en recreanten waarderen Best om de schitterende omgeving.

 

Zoekt u een woning in Best? Houd ons woningaanbod in de gaten om direct te kunnen reageren op vrijkomende woningen in Best!

  

 

Best vervulde tot 1900 een belangrijke rol in de klompenindustrie. En nog altijd worden er klompen gemaakt van de populieren, die u veel ziet rondom Best. Niet voor niets heet Best tijdens carnaval Klompengat. Dat Best en schoeisel bij elkaar horen, blijkt ook uit de komst van het Tsjechische bedrijf Bata in 1934. De Batafabriek produceert tegenwoordig veiligheidsschoenen en werkkleding.

  

 

Bedrijvigheid

Bedrijven zijn er legio in Best. Niet zo vreemd want de gemeente maakt deel uit van toptechnologieregio Brainport. Bedrijventerreinen ’t Zand, Breeven en industrieterrein Heide bieden plek aan grote en kleinere bedrijven in tal van branches. Dat maakt Best tot een interessante plek om te wonen en te werken.

 

Gevarieerd woningaanbod

Best heeft een ruim en gevarieerd woningaanbod. Elke wijk heeft zijn eigen karakter. Zo is Batadorp een typische arbeiderswijk, speciaal gebouwd voor de medewerkers van de Batafabriek in het zuiden van Best. Midden in Best vindt u Centrum en Oud Best. Daaromheen liggen onder andere de wijken Naastenbest, Wilhelminadorp, Salderes en Speelheide.

 

​​​​ Impressie van de nieuwe wijk Steegsche Velden.
Wijken in ontwikkeling

Naast andere bestaande wijken zoals De Leeuwerik, Heivelden, Heuveleind, Hoge Akker en Kantonnier, kent Best fraaie nieuwbouwwijken. De wijk Dijkstraten is daarvan een mooi voorbeeld. Hier vindt u rijwoningen, appartementen en vrijstaande woningen, en natuurlijk alle gewenste voorzieningen. Andere nieuwbouwwijken die zich de komende jaren verder ontwikkelen, zijn Steegsche Velden, Schutboom en Aarle.

 

Ideale uitvalsbasis

Best ligt aan een snelwegenknooppunt en heeft een eigen treinstation. Dat maakt Best uitermate geschikt als uitvalsbasis voor forenzen. Door de ligging en positie als groene randgemeente van het stedelijk gebied, geldt Best als toegangspoort tot het Nationaal Landschapsgebied Het Groene Woud. Niet verwonderlijk dat veel wandelaars en fietsers de omgeving van Best weten te waarderen. En wilt u eens op een andere manier ontspannen? Ook dan heeft u volop keus. Zo staan Dierenpark BestZoo, recreatieplas Aquabest of familiepark DippieDoe garant voor een heerlijk dagje uit.

Best: feiten en cijfers

  • Oppervlakte: 35,12 km²
  • Inwoners: 29.111
  • Bevolkingsdichtheid: 849 inw.
  • Woonbedrijf: 484 woningen